- JUUSO-MATIAKSEN POLKU -

Olen Liikeohjaaja Juuso-Matias Maijanen. Tämän ansioluettelon tehtävä on kuvata sitä polkua, jonka olen kulkenut päästäkseni tähän pisteeseen.

Juuso-Matias on nimeni, ja tämä on ansioluettelosivuni. Tällä sivulle on materiaalia siitä, millaisen polun olen kulkenut päästäkseni tähän pisteeseen.

JUUSO-MATIAS JA PERUSTIEDOT

Olen liikeohjaaja ja taustani on sekä esiintyjyydessä (fyysisessä näyttelijäntyössä) että opettajuudessa (teatteripedagogi).

Tavoitteenani on aina ollut jakaa kaikki osaamiseni ja tietoni muille ihmisille mahdollisimman tarkasti ja tehokkaasti.

Miellän ammattitaitoni perusutvan suurelta osin keskustelutaidoille – kyvylle kertoa tarinoita, taidolla kuunnella toista ihmistä ja vastuunotolle omista valinnoista.

Tällä hetkellä etsin mahdollisuuksia kehittää osaamistani erityisesti intensiivisisten, fyysistä tietoisuutta vaativien kohtausten tukitekniikoissa eli liikeohjauksessa.

Jos kaipaat tulostettavaa versiota CV:stäni alla on tulostettavat versiot kaikilla opetuskielilläni.

Juuso-Matias suomeksi

Juuso-Matias på svenska

Juuso-Matias in English

Juuso-Matias (kasvokuva)

JUUSO-MATIAS JA PERUSTIEDOT

Nimi: Juuso-Matias Maijanen
Syntymäaika: 1988
Puhelinnumero: 040 717 2486
Sähköposti: juuso-matias@ihmisteatteri.com

Pituus: 178 senttiä (5’10”)
Paino: 70 kg (154 lbs)
Hiustenväri: Ruskeat
Silmienväri: Harmaat

Ääniala: Tenori baritonipohjalla

Heikkoudet: Korkeat paikat (ilman turvavälineitä), kovat äänet (ilman suojavälineitä)
Vahvuudet: Tiedostava tekeminen, kyky sopeutua ja kyky tehokkaaseen työskentelyyn

Erikoistaidot: Tarkka etiikka, ihmissuhdetaidot

Juuso-Matias (kokovartalokuva)

JUUSO-MATIAS JA TUTKINNOT

Scenkonstpedagog (28.8.2017-20.6.2019, Yrkeshögskolan Novia)
Tein muodollisen opettajanpätevyyteni ammattikorkeakoulu Novian linjalla. Opinnot sisälsivät Åbo Akademin hyväksymän 60 opintopisteen kokonaisuuden teatteri- ja draamapedagogiaa.

Yrittäjän ammattitutkinto (24.8.2015-11.12.2015, TAKK)
Puolivuotinen yrittäjän ammattitutkintokurssi, jossa keskityimme oli oman yrityksen perustamiseen ja erilaisiin käytännön toimenpiteiseen yritystoiminnan suunnittelussa ja omien palveluiden myynnissä.

Bachelor of Culture and Arts in Performing Arts (2011-2015, Novia University of Applied Sciences)
Ammattikorkeakoulu Novian ruotsinkielinen fyysisen teatterin koulutus. Koulutuksen tavoitteena oli kouluttaa fyysisiä näyttelijöitä, jotka voivat tarvittaessa astua myös ohjaajan, opettajan tai koreografin rooleihin.

Alikersantti (2008-2009, Panssariprikaatin Helsingin ilmatorjuntarykmentin aliupseerikoulu)
Ryhmänjohtajan perustutkinto ja ryhmänjohtajan erikoistutkinto Aliupseerikoulun tulenjohtolinjalta

Ylioppilastutkinto (2004-2007, Tampereen yhteiskoulun lukio)
Ilmaisutaitolukio, jossa suoritin ylioppilastutkintoni. Käteen jäi satunnaisia lukiokursseja mm näyttämötyöstä, draamakirjoittamisesta, elokuvatyöstä ym.

JUUSO-MATIAS JA JULKAISUT

Alastonkohtaukset ja läheisyyden koreografiointi (2020, Teatteri- ja mediatyöntekijöiden liiton verkkolehti Meteli)
Pia Rickmanista tekemäni haastattelujuttu jonka tarkoitus on kuvata läheisyyskoordinoinnin tekniikoita suurelle yleisölle.
Sijainti: Juuso-Matias Maijanen: Alastonkohtaukset ja läheisyyden koreografiointi

A Search for Inner Dragon (2015, Yrkeshögskolan Novia)
Kirjallinen lopputyöni osana Ammattikorkeakoulu Novian fyysisen teatterin koulutusohjelmaa.
Sijainti: Theseus-tietokanta

JUUSO-MATIAS JA OPETUSKOKEMUS

Tehtävät ammattilaisena

Elokuvaohjaaja (Turun suurtorin keskiaika)
Kesällä 2020
Ohjasin Turun keskiaikamarkkinoiden perinteisen markkinanäytelmän sijaan neliosaisen videosarjan vuoden 2021 markkinoiden varsinaista teatteriohjausta. Näistä ensimmäinen julkaistiin verkkoon siirtyneiden keskiaikaisten markkinoiden aikaan Keskiajan Turku -kanavalla. Loput videot julkaistaan talven 2020 aikana. 

Vieraileva opettaja (Teatteri Soittorasia)
1.-2.8.2020
Opetin osana taiteen perusopetuksen teemaopintoja viikonloppukurssin näyttämötaistelua.

Linjan pääopettajan sijainen (Varsinais-Suomen kansanopisto)
Keväällä 2020
Opetin noin kuukauden verran Teatteri ja maskeeraus -linjan pääopettajan Anu Hoskinin sijaisena Varsinais-Suomen kansanopistossa. Keskityimme ryhmän kanssa erikoisalaani näyttämöväkivaltaan ja näyttämöläheisyyteen. Opetin oppilaille näyttämötaistelun ja fyysisen näyttelijäntyön perustekniikkaa ja rakensimme tuntien aikana useita väkivaltaisia harjoituskoreografioita, joista esitämme kolme kevään lopussa.

Apuopettaja ja auskultantti (Intimacy Directors International)
Syksy 2019
Vietin syksyn Amerikassa tutustuen pedaogisiin metodeihin läheisyysohjauksen takana. Minulla oli mahdollisuus työskennellä mm Tonia Sinan, Claire Wardenin, Marie Percyn, Adam Noblen, Jessica Steinrockin, Zen Steinrockin, Rachel Flesherin ja Gaby Labotkan kanssa. Tarkoitus on jatkaa näitä opintoja Intimacy Directors and Choreographers -yhdistyksen kanssa ja viimeistellä läheisyysohjaaja-sertifikointini, kun maailmanlaajuinen kriisi päättyy.

Kurssiopettaja (Turun ylioppilasteatteri)
Syksyllä 2019
Opetin kaksi päivän lyhytkurssia erikoisaloiltani Turun ylioppilasteatterilla.

Teaterlärare (Åbolands Teaterskola)
Lukuvuosi 2018 – 2019
Toimin osa-aikaisena teatteriopettajana Åbolands Teaterskolassa, ja vastasin syksyn ajan kolmesta teatterin perusopetusryhmästä (vuosikurssit 5-6, 7-8 ja 9+) sekä yhdestä valmistavasta ryhmästä (vuosikurssit 1-2, tämä ryhmä jäi pois syksyn jälkeen). Olen opettanut vuoden aikana teatterimuotoja ja teatterin perustekniikkaa. Keväällä 2019 ohjaan kahdelle näistä ryhmistä lyhyen esityksen.

Liikeohjaaja (EVE Production Team)
Syksystä 2018 – syksy 2019
Käytin joitain viikonloppuja syksyn aikana EVE-projektin liikeohjaajana. Opetin perusteita kehonkielestä ja sen kanssa työskentelystä, jonka lisäksi rakensin pari harjoituskoreografiaa projektin traileria varten. Projekti siirtyi varsinaiseen esituotantoon keväällä 2019, jonka aikana osallistuin omalta osaltani projektin tuotantoraamatun rakentamiseen.

Tuntiopettaja (Suomen Teatteriopisto)
Marraskuussa 2018
Opetin 18 tunnin intensiivikurssin lähisuhdeväkivallasta näyttämöllä. Työskentelin intimiteettipedagogisesti ja sovelsin näyttämötaisteluosaamistani opettaakseni näyttelijäntyön jatkokurssille sitä, miten väkivaltaisia tilanteita voi rakentaa turvallisesti mutta unohtamatta niiden merkitystä.

Kurssiopettaja (Koskikotikeskus)
Toukokuussa 2018
Opetin viiden kerran kurssin fyysistä teatteria Koskikotikeskuksen 55+-ryhmälle osana ammattiopettajan tutkintoni työharjoittelua. Kurssipalaute oli innostunutta ja jatkoa olisi toivottu. Muutin kuitenkin Turkuun Åbolands Teaterskolasta saamani toimen vuoksi.

Teatteripedagogi (Teatteri Iris)
Keväällä 2018
Opetin Teatteri Irikselle kurssin Intiimit hetket. Kurssin aiheena oli näyttämöläheisyys ja inhimillinen näyttelijäntekniikka. Tämän lisäksi rakensin teatterille yleisötyökokonaisuuden Tyttö ja herra K -esitykseen.

Fyysisen teatterin tuntiopettaja (Musiikkiteatteri Palatsi)
Lokakuusta 2014 – Helmikuuhun 2017
Opetin Suomen Musiikkiteatteri Akatemiaa lähes kolme vuotta fyysisessä näyttelijäntekniikassa ja näyttämötaistelussa. Musiikkiteatteri Palatsin mentyä kuitenkin konkurssiin keväällä 2017, koulun toiminta päättyi.

Vieraileva opettaja (Pirkan opisto)
Tammikuusta – Helmikuuhun 2017
Opetin Pirkan opistolla kolmipäiväisen näyttämötaistelukurssin realistisesta ja tyylitellystä näyttämötaistelusta.

Ohjaaja (Jyväskylän kansannäyttämö)
Helmikuusta 2016 – Elokuuhun 2016
Ohjasin Jyväskylän Harjun kesäteatteriin näytelmän Saaren kätköissä. Esitys oli ensimmäinen suurempi ohjaukseni, ja hyödynsin siinä mm naamiotekniikkaa, miimiä ja kuorotekniikkaa.

Opiskelijana

Opiskelija-Ohjaaja (Ammattikorkeakoulu Novia)
Lokakuussa 2014
Ohjasin opintojeni aikana Eugene Ionescon näytelmän Den skalliga förtrollerskan osana koohjauskurssia.

Näyttelijäntyön konsultti (Hopeanuoli!musikaali)
Tammikuusta 2012 – Elokuuhun 2012
Toimin vapaaehtoisprojektissa fyysisen teatterin konsulttina, ja opetin erilaisia taitoja projektin näyttelijöille – esimerkiksi näyttelijämiimiä, näyttämötaistelua ja tilankäyttöä. Avustin myös paljon projektin ohjaustyössä.

Ennen opintoja

Taistelukoreografi-näyttelijä (Jyväskylän työväenteatteri)
Heinäkuusta 2011 – Elokuuhun 2011
Opetin ensimmäisen kerran näyttämömiekkailua ja rakensin taistelukohtaukset osaksi näytelmää. Näyttelin myös esityksen vakavammassa taistelukohtauksessa.

JUUSO-MATIAS JA ESIINTYMISKOKEMUS

Ammattilaisena

Näyttelijä (Teatteri Iris)
Kesällä 2018 
Esiinnyin osana Teatteri Iriksen Tyttö ja herra K -näytelmää. Tein esityksessä viikinkikuningas Haraldr Hardrardan ja päähenkilön isän roolit ja osallistuin ensemblen toimintaan mm pari- ja ryhmäakrobatian kanssa sekä autoin esityksen näyttämötaisteluiden rakentamisessa ja esityksen myymisessä.

Laulaja (Kanervakuoro)
Syksystä 2017 – Kevääseen 2018
Lauloin Kanervakuorossa tenoriääntä, ja osallistuin kahteen kuoron konserttiin Lauluja Metsäpolulta ja Rauhan laulut. Autoin jälkimmäisessä konsertissa kuoronjohtajaa lisäksi ohjelman esityksellisen dramaturgian rakentamisessa.

Työryhmän jäsen (Kompastusjoukko)
Lokakuusta 2015 – kesäkuuhun 2018
Työskentelen osana tamperelaista ammattiryhmää Kompastusjoukkoa, ja olen tehnyt tähän mennessä kolme projektia ryhmän kanssa. Muutettuani Turkuun, on ryhmän toiminta tauolla.

Opiskelijana

Fyysinen näyttelijä (opiskelija) (Novia)
Maaliskuusta – Toukokuuhun 2015
Esiinnyin osana Om Ett Drömspeliä osana opintojani Ammattikorkeakoulu Noviassa. Vieraileva ohjaaja Tom Fjordefalk hyödynsi suuresti osaamistani äänen ja japanilaisen miimin sekä fyysisen näyttelijäntekniikan puolella.

Fyysinen näyttelijä (opiskelija) (Novia)
Lokakuusta – Helmikuuhun 2014
Esiinnyin itse-ohjatussa soolonäytelmässä Tuikesilmässä fyysisen teatterin koulutusohjelman opinnäytetyöni käytännön osuutena. Hyödynsin korkeasti tyyliteltyä ja konkreettisempaa miimitekniikkaa esitykseni pohjana.

Fyysinen näyttelijä (opiskelija) (Novia)
Lokakuussa 2014
Esiinnyin kahdessa ruotsinkielisessä pienoisnäytelmässä, jotka ohjasivat luokkatoverini Liv Nordgren ja Elin Smedlund.

Tanssija (Mahdollisuuksien tori)
17.5.2014
Esiinnyin osana Vaasan Mahdollisuuksien torin ohjelmistoa

Tanssija (Novia)
Tammikuusta – Maaliskuuhun 2013
Esiinnyin osana Beats and Prayers festivaalia japanilaisella tanssinumerolla, jonka olin oppinut ja jolla olin esiintynyt osana vaihtojaksoani Kiotossa

Fyysinen näyttelijä (Sampei Festival)
Joulukuussa 2015
Japanin vaihtojaksoni aikana esiinnyin osana esittävien taiteiden festivaalia Kiotossa hyödyntäen perinteistä japanilaista näyttelijäntekniikkaa

Sooloesiintyjä ja fyysinen näyttelijä (Vaasa Lunch Picnic)
Kesäkuusta – Elokuuhun 2012
Rakensin lyhyitä omia esityksiä ja esiinnyin paljon musiikkia (muusikkonani Eemu Laurila) ja koomisen fyysisen teatterin työkalujani hyödyntäen osana Vaasan lounaspiknikkiä kesällä 2012

Näyttelijäopiskelija (Novia)
Lokakuussa 2011
Osana ohjauskurssia esiinnyin kahdessa modernia miimiä paljon hyödyntävässä pienoisnäytelmässä, jotka perustuivat Beatnik-runouteen.

JUUSO-MATIAS JA KÄYTYJÄ KURSSEJA

ERIKOISALOJEN TYÖSKENTELY

Alla on joitain poimintoja kursseista, joilla olen syventynyt intensiiviseen näyttelijäntyöhön eli pääasiassa näyttämöläheisyyteen ja näyttämötaisteluun. (~500 tuntia)

2019

Intimacy for the Stage: A Three Day Intensive  (Flying V)
Opettajat: Tonia Sina, Claire Warden, Samantha Kaufman, Jon Rubin
Aiheet: läheisyysohjauksen tekniikat ja 5 pilarin järjestelmä teatteristandardina
Ajankohta: 19.-21.7.2019 (24 tuntia)

NSFS SUMMER WORKSHOP: advanced course (NSFS, OFFSCEN)
Opettajat: Kristoffer Jørgenssen, Johannes Eilertsen, Huw Reynolds, Oula Kitti
Aiheet: SWAT-asetekniikat, vaijerityöskentely, kameratyöskentely, kuvauspaikkaetiketti ja stunt-teoria
Ajankohta: 1.7.-9.7.2019 (9 päivää, n. 65 tuntia)

FIGHT SUNDAY – Jerks and Pulls (Dramatic Combat Finland)
Opettaja: Iiro Heikkilä
Aiheet: Vaijerien käyttö, lennot ja avustettu akrobatia
Ajankohta: 24.2.2019 (5 tuntia)

FIGHT SUNDAY – Mixed Disciplines (Dramatic Combat Finland)
Opettaja: Oula Kitti
Aiheet: Veitset, kilvet, lyhyet miekat, pitkämiekat, keihäät
Ajankohta: 3.2.2019 (5 tuntia)

PADDY CREAN INTERNATIONAL WORKSHOP (International Order of the Sword and the Pen)
Opettajat: mm. Alicia Rodis (IDI), Geoffrey Alm, Jake Guinn, Janet Lawson, Rachel Flesher (IDI), Ian Rose (FDC), Scott Witt, Lawrence Carmichael, Hunter Smith, EmmaClaire Brightlyn, Yarit Dor
Aiheet: mm Liike, Läheisyysohjaus, Esiintymistaidot, Näyttämötaistelu, Stunttityöskentely, Näyttelijäntekniikka, Näyttämömiekkailu
Ajankohta: 28.12.2018-4.1.2019 (38 tuntia)

2018

FIGHT SUNDAY – Special Effects (Dramatic Combat Finland)
Opettajat: Oula Kitti, Iiro Heikkilä
Aiheet: Tekoveri, veripussit, veren käyttö näyttämötaistelutilanteissa
Ajankohta: 7.10.2018 (5 tuntia)

FIGHT SUNDAY – Quarterstaff (Dramatic Combat Finland)
Opettajat: Oula Kitti, Iiro Heikkilä
Aiheet: Taistelusauvan käyttö
Ajankohta: 16.9.2018 (5 tuntia)

NSFS SUMMER WORKSHOP 2018 – LINKÖPING (Nordic Stage Fight Society)
Opettajat: mm Oula Kitti, Iiro Heikkilä, Peppe Östensson, Hilde Östensson, Jürgen Wenzel, Kevin McGurdy, Kaire Russ, Huw Reynolds
Aiheet: Pukumiekka. Veitsi. Kamppailulajit näyttämöllä.
Ajankohta: 2.7.-14.7.2018 (2 viikkoa)

Minna’s Workshop (Suomen näyttämötaisteluyhdistys)
Opettaja: Minna vam Paija (BADC)
Aiheet: Aseeton taistelu ja veitsi. Ketju. Valosapeli
Ajankohta: 7.1.2018 (5h)

2017

Intimacy på scen, med Siobhan Richardson (Jeff Pedersen Produksjonar)
Opettaja: Siobhan Richardson (IDI)
Aiheet: Näyttämöläheisyys.
Ajankohta: 6.-7.12.2017 (4h)

FIGHT SUNDAY: Swashbuckling (Suomen näyttämötaisteluyhdistys)
Opettaja: Oula Kitti
Aiheet: kevyt rapiiri vanhanaikaiseen tyyliin, jossa asioita tehdään vain siisteyden vuoksi
Ajankohta: 22.10.2017 (5h)

Näyttämötaistelun iltatunnit (Suomen näyttämötaisteluyhdistys)
Opettaja: Iiro Heikkilä
Aiheet: perusteet
Ajankohta: 27.9.2017 (1,5h)

FIGHT SUNDAY: Smallsword (Suomen näyttämötaisteluyhdistys)
Opettaja: Oula Kitti
Aiheet: pukumiekka
Ajankohta: 10.9.2017 (5h)

NSFS SUMMER WORKSHOP 2017 – RAKVERE (Nordic Stage Fight Society)
Opettajat: Bo Thomas. Jürgen Wenzel, Kristoffer Jørgenssen. Dan Styles
Aiheet: Taistelusauva. Rapiiri ja tikari. Miekka ja kilpi
Ajankohta: 10.7.-22.7.2017 (2 viikkoa)

TAMPEREEN TAISTELUT 6: kamppailulajit näyttämöllä
Opettaja: Iiro Heikkilä
Aiheet: akrobatia, pariakrobatia, kamppailulajillinen liikkuminen, näyttämötaistelu
Ajankohta: 13.3.2017 (5h)

FIGHT SUNDAY – TROIJA! (Suomen Näyttämötaisteluyhdistys)
Opettaja: Oula Kitti
Aiheet: Kilpi ja Keihäs, liikkuminen
Ajankohta: 26.2.2017 (5 tuntia)

MOTION CAPTURE AND ACTION STUNTS! (Pohjoismaiden näyttämötaisteluyhdistys)
Opettajat: Carrie Thiel (mm Sormusten herra), Oula Kitti (SNTY), Jouni Kivimäki
Aiheet: Liiketaltiointi, näyttämötaistelu, vaijerityöskentely, korkeat putoukset ja fyysinen teatteri
Ajankohta: 27.-30.1.2017 (4 päivää)

WINTER WORKSHOP (Viron näyttämötaisteluyhdistys)
Opettajat: Klaus Hjuler, Indrek Sammul, Kaire Russ
Aiheet: Advanced Stage Combat: Toimintasankarit, miekka ja tikari
Ajankohta: 5.1.-7.1.2017 (3 päivää)

2016

AUTUMN BRAWL (Nordic Stage Fight Society)
Opettajat: Peppe Östensson (SFS), Kaire Russ (ELL), Hilde Höie (SFS), Simon Manns (SFS)
Aiheet: Taistelusauva, Miekka ja kilpi, Miekka ja tikari, liike ja näyttelijäntekniikka
Ajankohta: 4.-6.11.2016 (3 päivää)

WORLDS CERTIFICATION CONFERENCE (AFDC, SAFD, BASSC, NSFS, and SAFDi)
Opettajat: Oula Kitti (NSFS), Simon Manns (NSFS), Janet Lawson (BASSC), Jonathan Lewerett (BASSC), Johnny McFarland (BASSC, AFDC), Todd Campell (AFDC), Andy Fraser (SAFDi)
Aiheet: Pitkämiekka, Veitsi, Kamppailujlajit näyttämöllä, Pukumiekka + Syventäviä aiheita
Ajankohta: 3.8.-24.8.2016 (3 viikkoa)

KILLING YOU SOFTLY! (Nordic Stage Fight Society)
Opettajat: Indrek Sammul (ELL), Kaire Russ (ELL), Hilde Höie (NO), Brad Waller (USA), Peppe Östensson (SE)
Aiheet: Miekka ja kilpi, Taistelusauva, Miekka ja tikari
Ajankohta: 27.6.-9.7.2016 (2 viikkoa)

KILL YOUR DARLINGS! (Nordic Stage Fight Society)
Opettajat: Peppe Östensson (SFS), Kaire Russ (ELL), Hilde Höie (SFS), Simon Manns
Aiheet: Löydetyt aseet, Aseeton taistelu, Rapiiri, Veitsi ja ääni
Ajankohta: 12-14.2.2016 (3 päivää)

2015

SUMMERBASH15 (Nordic Stage Fight Society)
Opettajat: Brad Waller (USA), Siobhan Richardson (FDC), Jacques Cappelle (BE), Jürgen Wenzel (SE), Hilde Høie (NO), Kristo Salminen (BASSC)
Aiheet: Löydetyt aseet, Aseeton taistelu, Rapiiri, Veitsi ja ääni
Ajankohta: 12-14.2.201 (3 päivää)

 

MUU FYYSINEN TEATTERI

TERO SAARINEN WORKSHOP (Tero Saarinen Company)
Opettaja: Tero Saarinen ja
Aihe: Tero Saarisen ryhmän työskentelytavat ja materiaalit
Ajankohta: (3 päivää)

FROM NEUTRAL MASK TO RED NOSE (Teatteri Metamorfoosi)
Opettaja: Giovanni Fusetti
Aihe: Universaali ilmaisu ja vastakohtana klovnin ilmaisu
Ajankohta: 17.-23.10.2016 (42h)

GROTESQUE COMEDY AND CONTEMPORARY COMMEDIA DELL’ARTE (12h)(Teatteri Metamorfoosi)
Opettaja: Davide Giovanzana
Aiheet: Commedia dell’arte, primitiiviset ja synkät lähtökohdat tekemiseen
Ajankohta: 4.6.2016 – 5.6.2016 (4 päivää?)

CREATING PHYSICAL COMEDY (Teatteri Metamorfoosi)
Opettaja: Thom Monckton
Aiheet: Fyysisiä lähtökohtia komedian tekemiseen
Ajankohta: 17.9.2016 – 18.9.2016 (12h)

ACTION MIME (Teatteri Metamorfoosi)
Opettaja: Marc Gassot
Aiheet: miimi, pantomiimi, näyttelijämiimi, fyysinen näyttelijäntyö
Ajankohta: 22.-24.4.2016

TEATTERIPELI -klovnerian jatkokurssi (Teatteri Metamorfoosi)
Opettaja: Soile Mäkelä
Aiheet: Teatteripeli, liikekuoro, teatteriklovneria, läsnäolo, ryhmän kuuntelu, ilmaisun tarkkuus, improvisaation vapaus, moka
Ajankohta: 29.2.2016 – 3.3.2016 (19h)

TEATTERIPELI -neutraalinaamiosta kohti henkilökohtaista klovnia (Teatteri Metamorfoosi)
Aiheet: Teatteripeli, liikekuoro, neutraalinaamio, teatteriklovneria, läsnäolo, ryhmän kuuntelu, ilmaisun tarkkuus, improvisaation vapaus, moka
Ajankohta: 22.-26.2.2016 (25h)

YRITTÄJÄOPINNOT

STARTUP-PAJA (Valmennusmajakka)
Opettajat: Meiju Honkavuori, Veli-Matti Ruotsalainen, Jarkko Muhonen mm
Aiheet: Tuotteistaminen, Myynti ja Markkinointi, Tuottavuus ja rahoitus, Tuotekehitys, Ajankäyttö, Kasvun johtaminen
Ajankohta: 3.9.2016-19.2.2017 (124h)

TUOTTEISTA PALVELUSI – TUPLAA TULOSI (te-keskus)
Luennoitsija: Jari Parantainen (Noste oy)
Aihe: Tuotteistaminen
Ajankohta 5.11.2015 (5h)

JUUSO-MATIAS JA YHDISTYSTOIMINTA

YHDISTYSTOIMINTA

Teatterialan ammattilaiset TAM ry jäsen 2014 alkaen, varajäsen hallituksessa 2015-2017, kokoussihteeri 2017, varsinainen jäsen kauden 2017-2019, varajäsen vuodesta 2019, viestintäryhmän johtaja vuodesta 2020.

Suomen Draama- ja teatteriopetuksen liitto jäsen keväästä 2015, FIDEA-lehden päätoimitus syksystä 2020

Teatteri- ja media-alan ammattiliitto TEME jäsen 2014 alkaen, yhdistyksen hallituksessa vuoden 2017.
Nordic Stage Fight Society jäsen 2015 alkaen, hallituksen varajäsen 2017 alkaen
Dramatic Combat Finland jäsen 2015 alkaen, hallituksen jäsen 2018 alkaen, sihteeri ja viestintäryhmän jäsen vuodesta 2019.

Turku Dansart ry jäsen ja hallituksen varajäsen 2020-
Pirkanmaan tanssin aluekeskus jäsen  2015-2018
Tampereen Kontakti-improvisaatio ry jäsen ja opettaja 2015-2018
Treenit ry jäsen 2015-2018

Kamarikuoro Melos jäsen 2018-2019
Kanerva-kuoro jäsen 2017-2018

JUUSO-MATIAS JA KIELIOSAAMINEN

Juuso-Matias ja suomiÄidinkieleni. Käytän kieltä usein taitavasti – vaikkakin joskus opettaessani ja arkielämässä unohdan suomenkielisiä sanoja. Rakastan sanaleikkejä, runoutta ja keksin mielelläni uusia, mielenkiintoisia tapoja käyttää kieltä. Arvostan kaikesta huolimatta tarkkaa kielenkäyttöä, ja käännän materiaalini mielelläni aina vähintään suomeksi.

juuso-matias ja englantiKäytän ja kommunikoin sujuvasti englanninkielellä. En ole käyttänyt sitä näyttämöllä kuin parissa demonstraatiossa, mutta silti tämä kieli tuntuu sopivan suuhuni jopa improvisaatiotilanteissa. Shakespeare-englanti kiinnostaisi, mutta minulla on vähän kokemuksia siitä. Kielenä englanti on yksi lempikielistäni.

Juuso-Matias ja ruotsiOlen työskennellyt lukuvuoden Åbolands Teaterskolassa ja opetan Åbo Arbiksessa. Opiskelin ruotsinkielisessä ammattikorkeakoulussa Vaasassa. Minulla on hallussani teatteriin liittyvä yleissanasto mutta arkielämässä minulla on vähemmän ruotsinkielisiä ystäviä teatterialan ulkopuolella.

Juuso-Matias ja saksaOlen opiskellut saksaa ala-asteen alkupuolelta aina lukion loppuun asti – yhdeksän vuotta. En ole kuitenkaan päässyt käyttämään kieltä erityisen aktiivisesti lukion jälkeen. Luen kieltä yhä sujuvasti – viime aikoina esimerkiksi historiallisia käsikirjoituksia, mutta sekoitan puheessani sen usein ruotsiin.

Juuso-Matias ja japaniVietin puoli vuotta Japanissa syksyllä 2013. Opiskelin kielen perusteita ja kuuntelin paljon japaninkielisien ystävieni keskusteluja. Ymmärrän kieltä vähän. Tunnistan suuren joukon sanoja, ja jonkin verran kirjoitusmerkkejä, mutta osaan kielestä siis vain alkeet.