- KOMPASTUSJOUKKO -

Tampereella toimiva fyysisen teatterin ryhmä
Kompastusjoukon viimeisin esitys oli Jäävuorivaara
Kompastusjoukko esiintyi ensimmäisen kerran kesällä 2015
Kompastusjoukko esiintyi ensimmäisen kerran kesällä 2015

Yhteydenottolomake

Kompastusjoukko on Tampereella toimiva fyysiseen teatteriin erikoistunut ryhmä, jonka projektit ovat tähän mennessä leikkineet erilaisilla muodoilla erilaisissa ulkotiloissa. Työkaluvalikoimaamme liittyvät vahvasti teatterinaamiot sekä erilaisten yksinkertaisten esineiden taitava käyttö.

Facebookista Kompastusjoukon löytää täältä: Kompastusjoukko. Käy tykkäämässä, ja saat lisätietoa tulevista projekteistamme.

Tällä hetkellä Kompastusjoukko työskentelee uuden projektin kanssa työnimellä Valon ja varjon äärellä. Päivittelemme sivuillemme lisätietoa tästä projektista – sekä aikaisemmista kahdesta pienemmästä projektista – pikkuhiljaa. Saattaa olla, että projektista nähdään pieni katkelma osana Tampereen teatterikesän off-ohjelmistoa, mutta tähtäämme joka tapauksessa sen kanssa pikemminkin myöhäiseen syksyyn.

Jos haluaisit tulla mukaan Kompastusjoukon toimintaan, laita viestiä meille ja ilmoittele asiasta. Otamme aina mielellämme mielenkiintoisia (ja välillä tylsiäkin) tyyppejä mukaan tekemään teatteria ja treenailemaan kanssamme.

Jos taas haluaisit, että Kompastusjoukko tulisi ihastuttamaan jotain omaa tapahtumaasi, laita siitäkin meille viestiä. Olemme sellaiseenkin aina valmiita.

More Amore, 2015

More Amore oli ensimmäinen projekti, jonka kanssa työskentelimme nimikkeellä Kompastusjoukko. Yhdistimme projektiin perinteisiä commedia dell’arte -naamioita sekä toisaalta modernimpi Trestle Companyn naamioita. Näistä tarkemmin sivulla Naamiot.

Esitys koostui taustatarinasta, jossa vanha, rikas Pantalone oli tilannut oppineen tohtori Dottoren pitämään luentoa aiheesta Kontakti. Tarinaan liittyi myös Pantalonen palvelijat: tyhmä Pulcinella ja aina nälkäinen Harri – sekä omena.

Lopulta tohtori pääsi pitämään luentonsa, ja näyttämään kolme hienoa esimerkkiään mielenkiintoisesta ilmiöstä. Pantalone ei keksinyt, miten voisi hyödyntää rahallisesti tätä uutta ilmiötä. Pulcinella sai omenan. Harri oppi, mitä oli kontakti. Ja tohtori pääsi taas osoittamaan asiantuntijuuttaan yleisölle…

Jäävuorivaara, 2017

Jäävuorivaara oli toinen projektimme Kompastusjoukolla. Käsittelimme ilmastonmuutosteemaa osana Tampereen Earth Hour -tapahtumaa, ja päätimme tehdä sen yksinkertaisen lakanan ja muutaman kepin avulla.

Tarinaa varten loimme Jäävuoren sisuksissa matkustelevan jäävuorikansan, ja laitoimme heidät kulkemaan Jäävuorellaan seikkailusta toiseen.

Matkallaan Jäävuori kohtasi mm erään tunnetun tutkimusmatkailijan, pingviiniperheen ja tietenkin Titanicin. Koska jäävuoren sisällä ei tunnetusti ollut minkäänlaista ohjausjärjestelmää tai edes mitään keinoa havaita ulkopuolella olevia asioita, ei kukaan Jäävuoren asukkaista edes ollut tietoinen jäävuoren kanssa taistelleista hahmoista…

Lepus (R)evolution, 2017

Lepus (R)evolution on kolmas Kompastusjoukon projekti. Lähdimme rakentamaan esitystä Tapahtumien yöhön tällä kertaa evoluution näkökulmasta. Ja jänisten. Tarina kerrotaan tällä kertaa pitkälti valon, varjon ja jänisten avulla. Tällä hetkellä olemme lähteneet liikkeelle Steve Wintercroftin paperinaamioilla, joita käytämme aktiivisesti osana esityskokonaisuutta. Esitys käynnistyi Tampereen Tapahtumien yössä 10.8.2017 tasatunnein 22.00, 23.00 ja 24.00, ja on saamassa jatkoa vuoden 2018 puolella.