Luin tänään muistiinpanojani vuodelta 2006 – kymmenen vuoden takaa. On hassua, miten paljon sitä on kehittynyt, ja miten silti pyörittelee samanlaisia ajatuskeloja. Näiden muistiinpanojeni perusteella näen kuitenkin myös olevani sillä tiellä, jolla haluankin olla. Olen kasvanut enemmän ja enemän siksi ihmiseksi, joka haluankin olla.

Olen tänä vuonna kohdannut täysin tuntemattomia ihmisiä tavalla, jota kutsun “merkitykselliseksi”. Tällaisessa kohtaamisessa tulee tunne kuin koko maailma ympärillä jotenkin siirrähtäisi paikaltaan hieman juuri kohtaamista varten – tai kuin aika pysähtyisi odottamaan kohtaamisen päättymistä. Ilmiö on kovin mielenkiintoinen, ja liittyy todennäköisesti kehon rytmiikkaan, ja erityisesti hengityksen toimintaan.

Ihmiskohtaamisten ohessa olen yrittänyt parhaani mukaan imeä tietoa pesusienen lailla, jotta pystyisin viimeistelemään ne pedagogiset kokonaisuudet, joita olen tässä vuoden verran rakentanut kahden yrittäjäkurssin kautta. Pikkuhiljaa voisin jo alkaa tarjoamaan niitä ulospäinkin.

Joka tapauksessa haluan toivottaa kaikille hauskaa uutta vuotta, ja toivottavasti pääsemme tulevana vuonna työskentelemään yhdessä – joko ensimmäistä kertaa tai uudestaan vain.

juuso-matias2