Yhdistystoimintaa ympäri Pohjoismaita

Olen nyt ollut vuoden mukana TAM:n hallituksessa varajäsenenä, ja ammattiyhdistystoiminta kiinnostaa yhä kovasti. On mielenkiintoista seurata kokouksia, kuulla työehtosopimuksiin liittyvistä monimutkaisuuksista, tilanteista kentällä ja muista asiaan liittyvistä ilmiöistä.

Ammattiteatterissa taiteellisen ja teknisen henkilökunnan suhdeluku on noin 1:5, eli jokaista näyttelijää kohden tarvitaan viisi henkilöä tekemään valoja, ääniä, maskeerauksia, lipunmyyntiä, markkinointia, lavastusta, laskemaan palkkoja, vahtimestaroimaan, puvustamaan,… ja kaikkeen muuhun, mikä teatterissa on tehtävä, jotta esitys saadaan yleisölle.

Toinen yhdistys, jonka toiminnassa olen ollut mukana on oikeastaan kaksi yhdistystä: Nordic Stage Fight Society ja toisaalta Suomen näyttämötaisteluyhdistys. Nämä kaksi yhdistystä järjestävät pitkälti koko Pohjois-Euroopan laadukkaimman näyttämötaisteluopetuksen, ja näyttämötaistelusta on tämän vuoden aikana tullut minulle jonkinlainen lempilaji.

Olen harrastanut erilaisia kamppailulajeja vuosituhannen alusta asti, ja olen pitkään pohtinut, millä tavalla voisin hyödyntää omaa kamppailulajituntemustani teatterin puolella: jollain tavalla koen, että olen oppinut eniten fyysisestä teatterityöskentelystä juuri kamppailulajitaustani kautta, mutta toisaalta… alan myös kokea kamppailulajillisen ajattelun rajat tutustuttuani erilaisiin tanssimuotoihin ja erityisesti näyttämötaisteluun.

Olen ollut järjestämässä näyttämötaistelutoimintaa Tampereella, joten, jos satut olemaan kaupungissa, ja näyttämötaisteluinnokas, liity Facebook-ryhmäämme tai laita minulle viestiä. Tarvitaan paljon lisää innokkaita taistelijoita ennen kuin Tampereella voisi esimerkiksi järjestää viikkoharjoittelua.